Stran je v nastajanju, enako velja tudi za kategorijo Duhovna rast, kot rdeča nit vsebine pa bo osnove o duhovni in osebni rasti, kot možnost izbire Modre poti, ki vodi do osebnega zadovoljstva, uresničitve ciljev in želja in s tem tudi pot do osebne sreče. Kot del celotne duhovne rasti pa so nepogrešljiv del tudi naši ljubljeni Angeli in druga bitja ter pomočniki nevidnih ravni, o katerih podrobneje govorimo na naši wiki strani Portal angelov Wiki - klik tukajSplošno o duhovni rasti

Z duhovno rastjo lahko s preprostimi besedami označimo, da se začnemo zavedati svojega višjega jaza, dosežemo pa tudi bistveno spremembo pogleda na samega sebe in življenja nasploh. Do te faze je dolga pot, to lahko potrdi marsikdo, ki se je podal na to pot, vendar s svojo močjo in vztrajnostjo lahko pridemo do bolj kvalitetnega življenja in postanemo bolj srečni, in to sami. Poti in tehnik je verjetno veliko, predvsem je potrebna velika osebna angažiranost in vztrajnost. Naj navedemo najbolj uporabljene in učinkovite tehnike: zavedanje in upoštevanje intuicijam, redne vaje joge, meditacija, vaje Pilates, uporaba zdravilnih besed oziroma pozitivnih afirmacij, ...


Najboljši rezultat zagotovo dosežemo, če kombiniramo tudi z uporabo tehnik, ki nam pomagajo k osebni rasti. Pomembno je, da najprej razčistmo sami s sabo, to je, da sprejmemo samega sebe, prav takšnega kot smo, tako telesno kot duševno in če hočete duhovno. Naša spletna stran je zasnovana predvsem na uporabi uporabi tehnik osebne in duhovne rasti, seveda pa se bomo dotaknili tudi uporabe meditacije in osnov joge in pilatesa, nam pomagajo tudi pri odpiranju in čiščenju čaker. Tudi sporočila in nasveti, ki nam jih posredujejo naši angeli in boginje ter morske sirene, so lahko izjemno koristen in pomemben dejavnik in pomoč, da korenito spremenimo naše misli, način razmišljanja, tako da življenje služi nam in ne mi njemu. Zato vabljeni, da angelom, nadangelom, boginjam ter morskim sirenam in delfinom postavite vprašanja glede katerega koli področja, situacije, problema (zdravje, ljubezen, služba, finance, ...).


Področje je zelo obširno, pot pa je izjemno dolga in naporna. Osnove in krajše oblike bodo objavljene na forumu, zato ste vabljeni, da redno spremljate nove teme, odgovore in prispevke, ki jih bodo objavljali naši uporabniki. Seveda pa vabljeni, da se registrirate in nam pomagate pri širjenju svetlobe, ljubezni in osebne sreče.


Moč intuicije

Zaznavanje, upoštevanje in aktivnosti v smeri, ki nam jih je dala intuicija je zelo pomembna tehnika k duhovni rasti in na poti do osebne sreče. Sporočila, ki nam jih da naše telo in um je izredno pomembno in nespametno je, če tega ne upoštevamo. S pomočjo angelov in meditacijo pa si lahko dodatno pomagamo k zavedanju intuicij.

Tukaj bomo govorili o različnih poteh, kako pridemo do boljše intuicije, lahko pa preprosto prosite za pomoč svoje angele ob hkratni uporabi kristala Kamena strela.


Pilates

Kdor že uporablja katero od naštetih tehnik, verejtno prav dobro ve, da pot ni ravno lahka, če pa si zadamo za cilj, da naše življenje temeljito spremenimo na bolje in se usmerimo samo k sreči in ljubezni, potem nam ne bo težko. Ena od zelo učinkovitih tehnik je tudi vadba Pilates, ki ji lahko rčemo tudi vadba za telo in dušo. Pilates je nežna in hkrati učinkovita vadba, ki omgoča krepitav in oblikovanje, razgibanje in spročanje telesa. Pri vadbi se moramo zavestno osredotočiti na posamezne gibe, kar nam omgoča pravilno izvajanje vaj, misli pa preusmeri na dogajanje v telesu. Z vadbo tako ne dosežemo le utrjenega in oblikovanega telesa, temveč tudi boljše zaznavanje samega telesa in čudovit občutek sproščenosti. 


Za izvajanje vadbe doma ne potrebujemo neke posebne ali zahtevne opreme, tako si lahko doma v npr. dnevnem prostoru uredimo svoj studio za vadbo. najpomembnejša je zagotovo gumijasta blazina za podlogo, najbolje če je debela okoli 2 cm. Lahko uporabimo brisačo lai kaj podobnega, s katero si podložimo glavo, in tako razbremenimo vratne mišice, medenico. Pripravljen pa imejmo tudi stol brez naslonjala ali stol s trdim in ravnim sedalom. Vabljeni, da sodelujete s konstruktivnimi komentarji, prispevki, nasveti za druge, …. V prihodnjih mesecih pa bomo zasnovali tudi Forum, kamor vas že sedaj vabimo, da se nam boste pridružili. Lahko pa se tudi prijavite za soustvarjalca foruma, če imate interes pomagati z nasveti, branjem kart, ….


Osnovne težave

Težave oziroma osebnostni vzorci, ki najbolj vplivajo na naše življenje so: zamerljivost, kriticizem, krivda in strah. Navedeno povzroča največje težave v našem telesu in našem življenju. Ti občutki izhajajo iz tega, da za lastna doživetja krivimo druge in za njih ne prevzamemo odgovornosti. Nikakor ne moremo nikogar kriviti za naše težave, saj vse, kar se dogaja "zunaj nas" je le odsev naših misli. Nikakršna obsojanja drugih nima pozitivnega vpliva na naše življenje, pri tem pa ni potrebno, da odobravamo njihovo neprimerno vedenje. POmembno je, da vemo, da naša prepričanja privabijo prav takšne ljudi v naše življenje.

PRIMER: Če je naš vzorec kriv, da govorimo: "Do mene se vsi obnašajo tako in tako, vsi me obsojajo, vsi me izkoriščajo, ...", potem je to izključno naš vzorec. Torej je v nas misel, ki privablja ljudi, ki se obnašajo na tak način. Ko ne bomo več razmišljali tako, bodo ti ljudje odšli drugam in to isto počeli nekomu drugemu. Mi pa jihne bomo več privabljali. Vsi navedeni vzorci privedejo do določenih rezultatov, ki se izrazijo tudi na fizični ravni. Tako npr. dolgotrajna zamera lahko začne "jesti" naše telo in postane bolezen, ki ji pravimo rak. Nenehno kritiziranje pogosto povzroči artritis, krivda vedno išče kazen in kazen povzroča bolečino, ....


Namen in cilji uporabe različnih tehnik kot pomoč in vodilo na poti duhovne rasti


S pomočjo duhovne rasti in osebnega razvoja lahko bistveno prispevamo tudi k samoozdravitvi skoraj večine telesnih bolezni. Seveda, da ne bo pomote, nikakor ni dovolj, da preberemo knjigo ali dve o tej temi, ali pa na tem delamo površno, neredno in kratek čas, saj je za izboljšanje stanja potrebna dolga in naporna pot. Ja, prav ste slišali, v kombinaciji z zdravim načinom življenja in prehranjevanja s pozitivno miselnostjo in duhovnim razvojem lahko preprečimo nastanek telesnih bolezni, le te omejimo in zavremo njihov razvoj, lahko pa večina bolezni tudi ozdravimo. 


Pomembno: v nobenem primeru pa seveda ne smemo opustiti možnosti obiska pri svojem zdravniku ter mu pojasniti o svojih zdravstvenih težavah!!


Da bi postali celi in zdravi, pa moramo najprej uravnotežiti telo, um in duha, kar pomeni, da moramo dobro skrbeti za svoje telo, prevzeti pozitivno miselno naravnanost tako glede sebe, kot glede življenja ter poskrbeti moramo za močno duhovno vez. Ko nam uspe to troje uravnovešiti, lahko uživamo v življenju. Vedite, da noben zdravnik ali zdravilec nam tega ne more dati, če se ne odločimo, da bomo sami sodelovali v procesu zdravljenja.

Poti in tehnik do duhovne rasti in razvoja je nedvomno več. najbolj uporabne so zagotovo spremenjeni miselni vzorci, ob tem da moramo opustiti stare negativne in neproduktivne miselne vzorce. Spremembo miselnih vzorcev dosežemo z dosledno uporabo pozitivnih misli ali afirmacij.


Kot druga, zelo uspešna opcija je deloz, pogoovr z angeli, ob čemer je potrebno poudariti, da moramo povsem prisluhniti njihovim sporočilom in zaupati njihovemu vodstvu. Za sodelovanje in pogovor z njimi pa je potrebno izostriti našo intuicije in prav aktiviranje njene moči je poglaviten dejavnik pri delu z angeli in tudi splošno v našem življenju. Angeli so nam vedno pripravljeni pomagati, vendar ker upoštevajo svobodo našega odločanja, se odzovejo le, če jih prosimo za pomoč. Več o angelih si lahko pogledate s klikom na sledečo povezavo Več o angelih>>  


Za uravnoteženje v gornjem delu navedenih življenjskih dejavnikov (telo, um, duhovnost oziroma duhovni razvoj) je torej potrebno združiti več tehnik. Za svoje telo lahko skrbimo tudi s pravilno prehrano, telesno aktivnostjo, vadbo, pa tudi z uporabo miselnih vzrokov in metafizičnimi pristopi. Kot vadbene tehnike se najbolj pogosto priporočat Joga in Pilates, so pa še druge, kot je npr. Taj či, Avtogeni trening, ...


Duhovni poti, rasti in razvoju večina avtorjev in tistih, ki se ukvarjajo s tem področjem, pravijo modra svetloba, svetlo modro, .... Dejstvo je, da je svetloba dejavnik, ki odločilno vpliva na celostno življenje na zemlji, saj jo potrebujejo rastline, živali, ljudje in tudi druga bitja, kot npr. mikroorganizmi, ....


Nekaj praktičnih nasvetov

Zakaj moje življenje ne deluje? Zakaj moja denarna plat ne deluj? zakaj ne delujejo moja razmerja z drugimi ljudmi? Zakaj moje telo ne deluje?


Poglej teme na forumu, se čim preje registriraj in se nam pridruži s konstruktivnimi vsebinskimi prispevki, predlogi, dosedanjimi izkušnjami in vprašanji - klik tukaj


Na ta in še mnoga druga vprašanja morda ne veste odgovora? Ali pa si odgovorite na sledeče načine? Nikoli ne morem početi tistega kar si želim. Nikogar ne morem zadovoljiti. Ne vem kaj bi rad(a). Moje želje in potrebe vedno ostanejo neizpolnjene. Z denarjem ne znam gospodariti, nikoli ga ni dovolj, saj hitreje odteka kot priteka, zaradi česar ne moremplačevati niti računov. Drugi me dušijo, ali jih sploh ni blizu, me ne podpirajo, vedno me obsojajo, ne marajo me, stalno me nadlegujejo. Vse me boli, oteka, šepa, sklepi se izpahujejo, kosti se lomijo, vročina narašča, .... Ja, če so to pogosti stavki, misli in trditve v vašem življenju, potem je čas, da se soočite s svojimi, predvsem notranjimi problemi in se odločite za novo pot, pot sprememb, ki pa bo dolgotrajna in naporna. Ne bojte se uspeha, saj je zagotovljen, le vztrajnost in trdna odločitev za spremembe je potrebna.


Prvi korak, vzemite list papirja in na vrh napišite: MORAL(A) BI. Napišite najmanj 5 in do največ deset stavkov, ki se začnejo s tema besedama. Ko jih napišete, se nato ob vsakem stavku vprašajte: "Zakaj?" 


Več o tej temi si lahko pogledate na forumu, kjer nam lahko postavljate tudi vprašanja ali povsete svoje izkušnje na našem forumu - klik tukaj


Spletno skupnost Portal Zlate dobe angelov in duhovne rasti smo zasnovali in jo odprli s ciljem, ki naj bo naš skupen, da bomo skupaj stopali po tej dolgi in naporni poti čim lažje. Skupaj in vsak posameznik zmoremo več in vse, le zaupati moramo v naše odločitve, namere, dejanja ter verjeti moramo v uresničitev naših želja.


Vabljeni, da se nam pridružite vsi, ki ste se odločili spremeniti dosedanji in omejevalni stil in način življenja in ste odločni spremeniti ga v pozitivno, v svoje dobro in ozdravitev negativnih miselnih vzorcev, bolezni, ....UPORABLJENI VIRI: Louise L. Hay, Življenje je tvojeSPOILER
Spoiler:
Kako smo kaj? Ali veš da nič ne veš? Morda pa bo jutri še kaj lepega vremena. vsekakor je vaše razmišljanje v pravi smeri. Te cikle imenujemo tudi rastrska obdobja in se ponavljajo v določenih zaporedjih. S pomočjo formule z uporabo rastrskih števil je možno z dokaj natančnostjo predvideti določene dogodke v našem življenju. Mi se bomo v prihodnjem obdobju omejili zgolj na vpoglede s pomočjo posebnega tarot kompleta, torej s pomočjo vaših osebnih obdobji in simboli, ki vam nakazujejo tarot karte.